Mevrouw Merels aanbod voor scholen

- gastlessen in de groep
- workshop kindertekeningen begrijpen
- workshop creatieve communicatie
- tekenen voor vrede!

Vanuit mijn ervaring als leerkracht, multimedia designer, coach en specialist creatieve communicatie heb ik het afgelopen jaar diverse werkvormen en lessen voor scholen ontwikkeld. Deze lessen/ lezingen en workshops die bestaan uit luisteren en kijken, maar vooral doen.
Ze zijn geschikt voor docenten, ouders en leerlingen in het basisonderwijs voor alle groepen. Middels  eenvoudige oefeningen die je direct kunt toepassen in je klas neem ik je mee in de tekenwereld en laat ik je ervaren dat tekenen met mevrouw Merel je vleugels uitslaan is. Naast het aanbieden van van lessen, workshops in het kader van proffesionalisering en kennis delen is het ook mogelijk om Mevrouw Merel in te vliegen als beeldend coach ter ondersteuning van remedial teaching.

Gastlessen in de groep

Wil je graag in de praktijk zien wat de tekenlessen van Mevrouw Merel kunnen betekenen voor je groep? Graag kom ik tekenlessen in jouw groep verzorgen. Vooraf overleggen we het thema van de lessen en het aantal lessen. Tijdens deze lessen is tekenen het middel maar niet het doel op zich. Tekenen is bij uitstek geschikt om thema's op het gebied van de sociaal emotionele ontwikkeling te behandelen. Of misschien voel jij je als docent wat onzeker op het gebied van tekenen. Graag laat ik je voorbeeldlessen zien om te ontdekken hoe leuk en eenvoudig tekenen met je groep is. Locatie: In de groep zelf

Workshop kindertekeningen begrijpen.

Tijdens deze workshop geeft Mevrouw Merel inzicht in het hoe en waarom van kindertekeningen. Mevrouw Merel kijkt samen met jullie naar de ontwikkelingsfase in de kindertekening. In een tekening laten kinderen zien hoe het staat met sociaal, emotioneel, motorisch, mathematisch en talig te ontwikkelen. Behalve plezier beleven aan het tekenen vertelt elke tekening een verhaal. Tijdens deze lezing is het niet alleen luisteren, maar ook doen. Middels een aantal eenvoudige werkvormen ga jezelf weer ervaren wat tekenen voor jou of de kinderen in je klas kan betekenen.

Creatieve communicatie

Tijdens deze workshop gaan we vooral zelf aan het werk en ervaren hoe het is om het papier te laten vertellen. Een workshop waarbij we de tekentaal inzetten om sociaal emotionele zaken te behandelen. Om tot leren te komen is het voor een kind van belang dat het kan werken in een veilige omgeving waar vertrouwen in en respect voor elkaar is. Tijdens deze workshop krijg je eenvoudige tekenopdrachten aangeboden die je kunnen helpen dit te realiseren in je groep.

Tekenen voor vrede!

Pesten is een lastig probleem. Het is mogelijk om de tekening in te zetten voor dit probleem. Hier zijn speciale oefeningen voor geschikt. We gaan ook op zoek naar de vrede en rust in jezelf en tekeningen rondom 'vrede' maken. In deze cursus krijg je per avond 1 of 2 werkvormen die je zelf gaat doen. Die je kunt inzetten bij de gepeste en de pesters. Heel praktisch en je ziet direct resultaat. Bovenstaande workshops en lezing kunnen ook worden gegeven op aanvraag. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met Mevrouw Merel.