Wat is beeldende coaching?

'Mevrouw Merel' coacht en begeleidt kinderen door teken- en schilderopdrachten. Creatief bezig zijn is een veilige manier om gevoelens te laten zien en verwerken. Een tekening geeft informatie over je binnenwereld. Je hebt de buitenwereld waarin je leeft. Je huis, de buurt, de klas, je hobby's, enzovoort. Er gebeurt van alles om jou als persoon heen. Dit verwerk je in jezelf, in je hoofd, in je hart. Dat is je binnenwereld. Het bijzondere van tekenen en schilderen is dat ieder dat op zijn eigen manier doet. Als er bijvoorbeeld de opdracht wordt gegeven: Teken een vogel. Dan doet ieder dat op zijn/haar unieke wijze. De een tekent een vogel in vogelvlucht of een fantasievogel. Geen tekening zal het hetzelfde zijn. Ieder tekent hoe hij of zij zich op dat moment voelt. Een tekening is ook altijd een momentopname! En bij iedereen is de binnenwereld anders. Dat komt op papier. Het is bijzonder om je daar bewust van te worden.  

Beeldende coaching voor kinderen

Kinderen kunnen last hebben van factoren in zichzelf; hooggevoeligheid, faalangst, verdrietig, perfectionistisch, overmoedig, verlegen enzovoorts. Daar zijn veel tekenoefeningen voor. Als je jezelf beter leert kennen, kun je beter omgaan met de wereld om je heen. Door te tekenen wordt de eigen kracht van het kind gebruikt om oplossingen te vinden voor de problemen waar je tegenaan loopt. Kinderen kunnen reageren door gedrag. Door te tekenen komen bewuste en onbewuste beelden op papier. Door te tekenen laat het kind deze beelden zien. We doen natuurlijk ook tekenspelletjes. Zo wordt de tekentaal speels en licht. Dit werkt heel goed door. Op deze manier word je gedrag beïnvloed en kom je beter tot je recht of in je kracht te staan.  

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met Mevrouw Merel (Manon Labree Carboni) voor de voorwaarden en werkwijze 

Beeldend coachen voor ouder en kind samen.

Je wenst als ouders het beste voor je kind. Je bent trots op je familie en je doet erg veel aan om een goede band hebben. Toch loopt het op de een of andere manier niet zo fijn. Wil je daar actief iets aan doen? Dan is samen tekenen een hele goede oplossing. Mevrouw Merel kent veel relatietekenen opdrachten. Samen plezier beleven op papier. Heel leerzaam, fijn, leuk om te doen. Er komt veel inzicht in reacties op elkaar. Wie is de volger, wie is de leider. Durf je grenzen aan te geven? Op een speelse manier kan aan het licht komen waar de problemen zitten. Samen tekenen of schilderen werkt bindend. Uiteindelijk komt er ook nog een prachtig kunstwerk tevoorschijn. Wat als herinnering bewaard kan worden. Je kan ook bij Mevrouw Merel aan de slag in een gezinsworkshop.

Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met Mevrouw Merel (Manon Labree Carboni)

Neem contact met mij op