Inspirerende boeken

Tekenaar..

...in de dop. Krijg in no-time het tekenen in de vingers!
Met speelse en gevarieerde oefeningen wordt de tekenaar in elk kind wakker geschud.
Al lezende word je de leerling van de tekenaar, die gaandeweg steeds meer geheimen onthult. Over technische mogelijkheden als schetsen en collages, maar ook de uitdagingen, zoals tekenen in perspectief.
Het boek biedt diverse voorbeelden die je met je eigen fantasie kan invullen. Het kladblok is ideaal om op te kladden, waarna je in het boek de definitieve versie kunt tekenen.

Stephane Nicolet- ISBN13 - 9789043914796


Creativiteit...

.. geen kunst. Ieder van ons wordt geboren met een fantastisch creatief gen. De kunst is die creativiteit te ontwikkelen en vooral veel te gebruiken. Dit boek is een enthousiaste aanmoediging om in je creativiteit te geloven en er actief mee aan de slag te gaan. Naast uitleg over het belang ervan, biedt het talloze denk-, durf- en doe-oefeningen waar je blij van wordt en die resultaten opleveren waar je trots op zult zijn. En zwoegen is er niet bij. Juist niet, want spelen en experimenteren zijn de sleutelwoorden. Je zult verbaasd staan over wat je kunt als je maar durft. Wie creatiever wil worden heeft alleen te winnen: meer levensvreugde, een flexibeler geest, nieuwe energie en vooral heel veel plezier! Lia Nijman & Jenny de Bode - ISBN13 9789460150180

Artist Way
voor ouders

The Artist's Way voor ouders biedt spirituele handreikingen waaruit ouders telkens weer kunnen putten in hun eigen tempo en in elk stadium van de ontwikkeling van hun kinderen. Het boek is geschreven voor ouders van kinderen van nul tot twaalf jaar en bouwt voort op de fundamenten van The Artist's Way, zodat deze inzichten gedeeld kunnen worden met de volgende generatie. Door de spirituele concepten en praktische handreikingen is dit boek een gids voor ouders om de creativiteit van hun kinderen ten volle te ontplooien.

Julia Cameron - ISBN13 9789060387252

Kletsboek

Kletsboek! is een origineel invulboek voor kinderen én grote mensen.
Links en rechts staan dezelfde vragen en invullijstjes.
De linkerpagina is voor een kind en de rechterpagina is voor een volwassene.
Samen het Kletsboek! invullen stimuleert op speelse wijze contact tussen kind en ouder.
Hoeveel keer heb je vandaag gelachen? Ben jij een kampioen in twijfelen? Eens of oneens: ruzie maken moet verboden worden. Heb je vandaag iets gegeten dat kraakt? Hoe laat zou je het liefst naar bed gaan? Met het Kletsboek! kun je samen lachen, nadenken en natuurlijk eindeloos kletsen.

Michal Jansen - ISBN13: 9789081477932

Herinnering
boek

Speels werkboek voor kinderen die rouwen om het verlies van een dierbare. Mijn herinneringsboek is een boek van troost. Mijn herinneringsboek is een boek dat een helend proces met zich meebrengt. Als het einde nadert kan er samen met de kinderen in gewerkt worden. De samen afgelegde weg naar het afscheid is helend én voor de tijd erna is het een bijzonder herinneringsboek. Werken met dit boek in periode van rouw betekent wat was, is en blijft een 'goeie' plek geven. Met ruimte voor foto's, tekeningen, gedichten.
Claire Abbelee - ISBN13: 9789020947625

 

Ontdek...

...de grote kunstenaars. Aan de hand van werk van honderd kunstenaars (onder andere Van Eyck, Da Vinci, Rembrandt, Monet, Van Gogh, Gauguin, Picasso en Christo) wordt een lessenreeks tekenen/schilderen/knutselen opgezet voor kinderen van zes tot en met zestien jaar.Thema's die aan bod komen, zijn: Lang, lang geleden; Spontaan en ongedwongen; Dol en dwaas; Kunst die mag vandaag de dag; Kunst om mee te spelen. Bij iedere opdracht wordt door middel van picto's en beschrijving een indicatie gegeven van moeilijksheidsgraad, lesduur, techniek, benodigde materialen, werkwijze en tevens wordt er kort ingegaan op het leven van de kunstenaar wiens werk als uitgangspunt wordt genomen.

M.F. Kohl & K. Solga - ISBN13 9789076771038

.

Echte kunst...

... maak je zo. Volwassenen zien niet alleen graag dat kinderen tekenen, maar vinden het ook prettig als ze iets leren over kunst.
Het is maar zelden dat die twee dingen samenkomen en dan ook nog op een manier die kinderen aanspreekt.
Echte kunst maak je zo is een tekenboek dat er echt uitspringt. Het belerende toontje van de volwassene ontbreekt gelukkig helemaal. Kinderen kunnen er zo mee aan de slag. Aan de hand van een paar aardige voorbeelden kunnen ze letterlijk de kunst afkijken van grote namen als Picasso, Calder, Matisse, Van Gogh, Pollock, Klee en Mondriaan. En dankzij de heldere uitleg van de technieken kunnen kinderen er helemaal hun eigen invulling aan geven.

Marion Deuchars - ISBN13 - 9789025751494

5-21 years

Paul Klee
lessons

Een werkboek met kunstzinnige activiteiten gebaseerd op het werk van Paul Klee.
De expressionistische kunstenaar Paul Klee heeft een kleurrijke en fantasievolle stijl met veel thema's uit de natuur die vooral kinderen heel erg aanspreekt.
Zijn kunst is een combinatie van volkskunst, abstracte kunst en humor, zoals bijvoorbeeld zijn beroemde tekening van vogels op een draad getiteld 'De tjilpmachine'.
Bij ieder project zijn werkbladen die voor de kinderen gekopieerd moeten worden.

Birgit Brandenburg - ISBN13: 9789076771724